Kostbaarhedenverzekering

Beschikt u over veel kostbare materialen? Dan is de kostbaarhedenverzekering wellicht iets voor u. De verzekering is bedoeld voor mensen met antiek, kunst, kostbare sierraden of iets dergelijks met een kostbare waarden. Als u deze kostbare materialen thuis heeft liggen, worden deze vaak niet meeverzekerd in de inboedelverzekering. Ook buitenshuis worden deze materialen niet verzekerd zonder een kostbaarhedenverzekering. Dus heeft u veel kostbare materialen? Dan is het zeker verstandig om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. U ben

Dekking

Met de kostbaarhedenverzekering kunt u goedkoop u dure materialen verzekeren. Uw spullen zijn niet allen binnenshuis, maar ook buitenshuis verzekerd. Dit geld echter vaak niet voor kunstwerken.

De kosten bij schade, verlies of diefstal aan uw kostbaarheden worden verzekerd.

Als de materialen nog te repareren zijn, worden alleen de reparatiekosten gedekt door de verzekering. Als het niet meer te repareren is dan wordt meestal de getaxeerde waarde geboekt.

Premie

De premie die u per maand betaald hangt van een aantal factoren af:

  • het soort voorwerp. en sierraad heeft een andere waarde dan bijvoorbeeld een schilderij
  • Het dekkingsgebied. U kunt er voor kiezen om de kostbare materialen te verzekeren in alleen Nederland, Europa of wereldwijd.
  • De mate van beveiliging. Dit speelt alleen een rol bij antiek en kunst. Bij nalatigheid wordt er vaak niets gedekt.

Vergelijken

Bij de kostbaarhedenverzekering is het belangrijk om de verzekeringen met elkaar te vergelijken en de juiste te kiezen. De voorwaarden van de kostbaarheden verzekering is erg belangrijk. Hierin staat wat er wel en niet dedekt wordt.