Autoverzekering

Als u over een auto beschikt, is het verplicht om een verzekering hiervoor af te sluiten. De WA-verzekering is voor iedere voertuig-eigenaar verplicht. Er zijn echter ook twee andere soorten verzekering voor u auto. Gaat u op reis met uw auto? Dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten.

WA Verzekering

De WA verzekering is een aansprakelijkheidsverzekering, waarbij u als verzekerde, verzekerd bent bij aansprakelijkheid. De WA verzekering vergoedt alleen de kosten van de schade van de tegenpartij die door u is veroorzaakt. Deze aansprakelijkheidsverzekering is anders dan de reguliere aansprakelijkheidsverzekering, waar het vaak mee verward wordt. De WA verzekering vergoedt meestal met een maximaal uitkerend bedrag voor letsel en voor materiƫle schade.

WA + Verzekering

De WA + verzekering is een uitgebreidere variant van de WA verzekering. Deze vorm van verzekeren vergoedt niet alleen de schade van de tegenpartij, maar ook sommige schades aan uw eigen auto. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s die tussen de 6 en 9 jaar oud is. Ook hier wordt bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een maximaal uitkerende bedrag gehanteerd.

WA All risk

De WA All risk is de meest uitgebreide variant van autoverzekering. Deze verzekering vergoedt naast de minimale dekking ook schades aan uw eigen auto. Deze vorm van verzekeren wordt meestal afgesloten voor auto’s die tussen de 0 t/m 5 jaar oud zijn. Met deze vorm van verzekeren bent u maximaal verzekerd voor uw auto.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn een aantal situaties waarbij de verzekeringmaatschappij ervoor kan kiezen om de kosten niet te dekken. Uw schade is niet verzekerd als uw auto niet aan de wet voldoet. Ook als er sprake is van opzet en nalatigheid worden de kosten niet gedekt. Dit geld ook als de bestuurder van de auto eigenlijk niet had mogen rijden.

Vergelijken

Heeft u een nieuwe auto aangeschaft en bent u opzoek naar een autoverzekering? Of heeft u al een auto met een autoverzekering? Dan is het verstandig om de verzekeringen met elkaar te vergelijken en de juiste verzekering te kiezen die bij uw auto past. Met de juiste verzekering kunt u veel geld besparen. Met de online tools kunt u binnen enkele minuten uitvinden welke verzekering het beste bij u past.