Uitvaartverzekering

Een begrafenis of crematie kost veel geld. Dit wilt u natuurlijk niet aan uw nabestaanden overlaten. Met een uitvaartverzekering kunt u dit voorkomen. Wat is een uitvaartverzekering eigenlijk en voor wie is het? Lees verder.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering krijgen uw nabestaanden een geldbedrag om voor de uitvaart te betalen. Ook kan de verzekeringsmaatschappij een of meerdere diensten aanbieden als de verzekerde komt te overlijden. Met de verzekering ben u verzekerd en vaak worden de kinderen tot 18 jaar oud meeverzekerd.

Voor wie is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering kan door iedereen afgelosten worden. Voor jongeren en ouderen. Deze verzekering is echter niet verplicht in Nederland, maar wel handig. Ongeveer 2/3 van de Nederlanders heeft een uitvaart verzekering afgesloten.

Vergelijken en afsluiten

Online kunt de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Tussen de verzekeringsmaatschappijen kunnen er veel verschillen zijn en daarom is het dus handig om de verzekeringen met elkaar vergelijken. Bij het afsluiten van de verzekering moet u niet alleen op de premie letten, maar de verzekering moet natuurlijk ook bij uw persoonlijke wensen passen. U kunt kiezen uit een goedkope eenvoudige verzekering of een uitgebreide verzekering. U kunt honderden euro’s besparen door de juiste verzekering te kiezen.

Voor senioren

Heeft u al eerder nagedacht over uw uitvaart. Het is niet vaak een onderwerp waar graag over gesproken wordt. Het is wel verstandig om hier even bij stil te staan. Voor senioren is het vaak iets moeilijker om de juiste verzekering te vinden, omdat niet alle verzekeringen senioren aannemen. De kans op overlijden is namelijk groter bij senioren. Als u toch een uitvaartverzekering wilt afsluiten moet u rekening houden met een hogere premie.

Voor studenten

Als student houd u zich vaak niet bezig met uw uitvaart. Toch is het ook voor jonge studenten verstandig om hier even bij stil te staan. Voor een klein bedrag per maand, verzekert u de uitvaart. Waardoor uw nabestaanden niet met de kosten hiervoor opgezadeld worden. Voordat u een uitvaart verzekering afsluit is het handig om te checken of u niet staat ingeschreven bij uw ouders. Veel verzekeraars bieden ouders de mogelijkheid om de kinderen mee te verzekeren. Als dit niet de geval is kunt u een verzekering afsluiten.