Ongevallenverzekering

Bij iedereen, elk locatie en elk moment van de dag kan er wel eens iets mis gaan. U wordt aangereden, u valt van de fiets en nog veel meer situaties zoals deze waar u schade kunt oplopen. U kunt wellicht blijvend invalide worden of zelf overlijden. Een ongevallen verzekering helpt u hier financieel bij.

Wat is de ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering helpt u financieel na een ongeval. Na een ongeval kunt u wellicht met vele hoge kosten zitten. Deze kosten kunnen worden vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Als u als gevolg van een ongeval niet meer kunt werken wordt u inkomen bijvoorbeeld aangevuld. Of als u blijvend invalide wordt, worden ook deze bijkomende kosten vergoed.

Dekking

Er zijn veel situaties waarbij er een ongeval kan plaatsvinden. Maar wat valt onder de dekking en wat niet?

  • blijvend invalide: de hoogte van de uitkerende bedrag mag u zelf bepalen
  • motor besturen: Als u motor rijdt is de kans op een ongeval groot. Dit wordt dus niet meeverzekerd in de gewone ongevallenverzekering. U kunt dan wel een aanvullende dekking aanvragen.
  • Risicovol beroep: er zijn veel beroep waarbij de kan op een ongeval groot is. Ongevallen die ontstaan tijdens het beoefenen van deze beroepen worden niet meeverzekerd. Maar ook hiervoor kunt u een aanvullende verzekering aanvragen, zodat ook deze ongevallen verzekerd worden.
  • Wereldwijd: De ongevallenverzekering geldt bij de meeste verzekeringsmaatschappijen wereldwijd.
  • Risicovolle sporten: De kans op een ongeval is groot bij een risicovolle sport, zoals bungyjumpen en parachutspringen.
  • Drugs en alcohol: ongevallen als gevolg van het nemen van drug en/of alcohol worden niet verzekerd.